Zahradu hodonínské nemocnice zahalil kouř. Hořel tam odpad

21.04.2015 19:05

Hodonínský deník

 

Hodonín – Zásah šesti jednotek hasičů si vyžádal požár v areálu hodonínské nemocnice. Na jeho okraji, kousek od železniční trati, tam po sedmé hodině večer vzplála tráva a hromada zahradního odpadu.
 
„Budovy se nacházejí daleko od tohoto místa, takže pacientů ani provozu nemocnice se událost nedotkla," informovala ředitelka zdravotnického zařízení Věra Dostálová.
 
Podle vedoucího hospodářsko-technické správy Petra Hořínka ještě v sedm hodin řidiči sanitek, kteří parkovali v garážích, nic nepozorovali. „O čtvrt na osm už mi volali z vrátnice, že v nemocnici hoří. Šlo o rostlinný materiál z úklidu zahrady," sdělil Hořínek.
 
Operační středisko k požáru vyslalo šest hasičských jednotek. Profesionály z Hodonína a dobrovolné sbory z Dolních Bojanovic, Petrova, Ratíškovic, Rohatce a Hodonína. „Kvůli bezproblémovému dovozu vody jsme vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Při události se nikdo nezranil," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský. Poslední jednotka areál nemocnice opustila po půl deváté večer.
 
Zatím není zcela jasné, z jakých příčin se odpad vznítil. Případem se zabývá vyšetřovatel. Přitom není vyloučené ani to, že by požár mohl někdo úmyslně nebo nedopatřením založit. „Určitě to možné je. V místě se pohybují lidé bez domova," upozornila Dostálová.