TFA Velatice

28.04.2024 16:16
Letos v novém termínu a navíc na nové trati, respektive staronové. Soutěžilo se na tradičním místě jen disciplíny byly lehce zpřeházené a to přineslo nejednu vrásku na čele nejednoho závodníka. O konkurenci opět nebyla nouze, protože se jedná o další závod Moravské ligy TFA. A jak si vedli naši?
Jako první z rohateckých startoval Michal Skřivánek. Zvolil taktiku vyčkávání. Zkrátka s rozumem v první polovině a pak případně zrychlit. A taktika to nebyla špatná, protože na konci trati se motaly hadice a na ty je lepší si nechat nějakou tu sílu. Sečteno podtrženo 2. místo.
Druhým startujícím byl Dominik Polach. Musím říct, že si také počínal velmi solidně a s klidem trať dokončil. Výsledkem je 19. místo z 29 závodníků. 
Posledním mužem startujícím téměř na konci, junior Tom Hovězák. Byli jsme domluvení kam se chce Tom časově zařadit a víceméně to vyšlo. I přes nekonečně dlouhé motání na konci z toho bylo parádní 7. místo.
V kategorii žen to letos na Moravské lize letos vře. Soutěžit tu jezdí klidně 20 závodnic a výkony jsou tu opravdu neobyčejné. Nicole Mokrušová předvedla dobrý výkon avšak překonávání bariéry v závěru trati ji dost zdrželo a nakonec z toho bylo 10. místo.
Někteří z nás si oproti minulému závodu polepšili, někteří se zhoršili, nicméně i takový je sport. Sezóna je na začátku. Valíme dál.
Zároveň děkujeme sponzorům, kteří nás a sbor podporují! 
CZECH UNITE MONT s.r.o, 4-FIRE.cz
Sportu zdar a TFA zvlášť!