Tábor po námořnicku

01.08.2017 17:29

První den tábora super - cesta vlakem, rozdělení do chatek, první večeře a poznávání raftů v řece proběhlo na jedničku. Děti spokojeni usnuli.

Druhý den - procházka po okolí - trošku jsme zmokli, ale všichni osušeni a odpoledne svítilo sluníčko, tak jsme jeli na raftech po řece Sázavě od splavu z Budčic do Vlastějovic 2,5 km - všichni spokojeni, večer táborák, vlajka na stožáru - ode dneška se drží hlídky. 

Třetí den - dopoledne jsme si dělali námořnický deník a trička. Odpoledne jsme byli v klubovně kvůli dešti a hráli hry, učili se uzlovat, základy zdravovědy a instruktoři nám zahráli Partičku - dobře jsme se pobavili. 

Čtvrtý den jsme šli na celodenní výlet - nejprve jsme navštívili Vodní dům v Hulicích, potom jsme autobusem dojeli do Zruče nad Sázavou - prohlédli jsme si okolí zámku. Po příchodu na nádraží jsme zjistili, že má vlak 55 minut zpoždění. Celkem ve dvou vagónech jelo 4 tábory a pár cestujících. Cestu jsme ale zvládli. Po večeři všichni zvládli 100 dřepů - moto dne jeden za všechny - všichni za jednoho. 

Pátý den si děti vyzkoušeli stanoviště z branného závodu. Odpoledne se jela sjíždět Sázava na raftech - počasí přálo. Večer si děti opekly špekáčky.

Šestý den - ráno sice po dešti, ale i tak po dešti jsme se vydali vlakem na výlet do Smrčné - z tama jsme šli pěšky do Lešné nad Sázavou - po cestě nám byl dovezen oběd - bramborový guláš. V Ledči měli děti rozchod, potom jsme jeli vlakem do Budčic. Z tama jsme se přebrodili na druhou stranu blíž k táboru.

Sedmý den dopoledne jsme šli do protějšího lese, kde si děti postavili domečky pro skřítky a vyfotili se na kameni, který jsme pozovali z tábora. Odpoledne jsme se "potápěli" - lovili medvídka, měli jsme námořnický fotokoutek a hráli šátkovanou. 

Poslední den bylo balení věcí a úklid chatek. Rozdání cen a listů do deníku. Potom jsme se vydali z tábora na vlak. Cestu jsme zvládli, na nádraží nás čekalo krásné přivítání od rodičů. My si naposledy zadrřepovali a děti se rozutekliy ke svým rodičům. Děkuji všem a přeji hezký zbytek prázdnin.