Závody uprostřed zeleně měly úspěch

28.07.2013 14:56

Jak už nadpis napovídá, letošní 12. ročník rohatecké soutěže v požárním útoku se uskutečnil na travnaté dráze uprostřed parku. Změnu terénu a soutěžního prostředí uvítali všichni soutěžící. Velmi dobře připravená trať, základna i zázemí sklidili nejednu pochvalu. Dobré úrovni zabezpečení soutěže určitě napomohla i zbrusu nová časomíra, pořízená díky dotaci Jihomoravského kraje.

Teď již k samotným výkonům. Prvním rozběhem nastavili laťku na slušných 18,23 kluci z Velké nad Veličkou. Po nezdařeném pokusu Svatobořic se na startovní čáru připravili favorité z Mistřína. A loňští vítězové nezaváhali, naopak. Skvělým rozběhem prověřili možnosti nové tratě a vynikajícím časem 16,82 svůj pokus dokončili. Nejenže tím vylepšili svůj vlastní rekord trati z loňska, ale v podstatě zaběhli druhý nejlepší čas GP Hodonín. Po zásluze si tak odvezli putovní pohár za první místo. Po tomto pokusu se na soutěžní plato již připravovali domácí borci z Rohatce. Slušně rozběhnutý start bez zásadních chyb zastavil první terč v čase 17,72. Na pravé straně se však Tondovi podařilo hodně lehké terče skoro vteřinu umývat a časomíra se zastavila na čase 18,61. Celkově to stačilo na 7. místo. Žádné zásadní překvapení se již nekonalo. Výkonem 17,64 si druhé místo odváží Vésky B, bronzovou příčku pak časem 17,81 Hrubá Vrbka.

V kategorii žen nastavovaly laťku závodu první na startu, a v důsledku i na bedně, holky z Lipova skvělým časem 17,83. Přesně o 6 desetin vteřiny tím snížily loňský rekord trati děvčat z Hrubé Vrbky. Pro stříbro si letos zaběhly hovoranky, třetí na bedně skončily holky z Velké nad Veličkou časem 19,59.

Soutěž tedy celkově dopadla velmi dobře. Travnatá trať zvedla kvalitu rohateckého závodu, langoše i klobásy všem chutnaly, favorité potvrdili své kvality a stanovili nové traťové rekordy. Překvapivě letos přálo i počasí.

Zde najdete výsledkovou listinu a především spoustu fotek hned od tří "dvorních" fotografek: