Rohatecký Durďák, král vytrvalců, zůstal na bežeckém trůnu

29.01.2014 16:57

Hodonínský deník

 

Moravsko-slovenský běžecký pohár 2013 ovládl Luděk Durďák. Rohatecký vytrvalec triumfoval v hlavní mužské kategorii opět po roce. Ženám loni kralovala slovenská závodnice Erika Farkašová. Amatérským, zato nadšeným sportovcům tleskal zaplněný kulturní dům Gbely. Právě tam se vyhlášení uskutečnilo. Slavnostní večer opět uváděl řídící soutěže Pavel Bíla, který v úvodu připomněl lidem v sále páté výročí Moravsko-slovenského běžeckého poháru.

Do letošního ročníku populárního běžeckého seriálu bylo zařazeno celkem pětatřicet závodů. Na poslední chvíli byla do termínové listiny zapsána Velká cena Holíče. Vítězství v hlavní kategorii bude obhajovat Luděk Durďák, který si opět po roce podmanil hlavní mužskou kategorii. „Jako vítěz musím být spokojený. I když toto vítězství bylo o něco jednodušší než to předchozí," řekl Durďák, který neměl takovou konkurenci jako vítězové veteránských kategorií. „Soupeři mi to trochu usnadnili. Třeba Jakub Valachovič tolik neběhá, další Slováci zase seriál tolik vážně neberou," pronesl Durďák. 

Rohatecký běžec loni zvítězil v Javorníku, v Šaštíně zase překonal na půlmaratonu osobní rekord. Durďák vyhrál i Búranský kros. „Sice mi připomínal pánovský tankodrom, ale líbil se mi hodně," usmíval se známý vytrvalec, který si považoval každého umístění mezi třemi nejlepšími. „Pokud skončím na bedně, je to vždy super, protože na některých závodech startovali i zahraniční běžci nebo čeští reprezentanti," připomněl. Letos by chtěl Durďák absolvovat maraton nebo si vyzkoušet závod v zahraničí. „Strýc, který mě přivedl k běhání, má rekord 2:43 hodiny. Chtěl bych zaútočit na jeho osobák. Je to pro mě velká výzva," říká člen Sboru dobrovolných hasičů Rohatec, který pomýšlí i na závod v Chorvatsku. „Pohrávám si s myšlenkou, že bych v červnu startoval na Plitvických jezerách, kde se koná maraton. Tam bych ale startoval na kratší trati," pronesl. „Chci prostě zažít něco jiného. Všechno ale záleží na času a penězích," dodal Durďák.

 

https://hodoninsky.denik.cz/ostatni_region/rohatecky-durdak-kral-vytrvalcu-zustal-na-bezeckem-trunu-20140129.html