Přeshraniční ping-pongový turnaj

12.11.2012 15:18

V pořadí již sedmý ročník turnaje ve stolním tenise "O pohár starosty SDH Rohatec" se uskutečnil tuto sobotu v tělocvičně místní základní školy. Mezinárodní účast tohoto klání samozřejmě zajistili naši družební kolegové ze Skalice. Ping-pongového maratonu se zúčastnilo celkem 18 mužů a 7 žen. Mužská část byla rozlosována do dvou skupin, pak již ve všech třech probíhal turnaj každého s každým. Na startovní listině ovšem letos chyběli tradiční favorité, mezi muži i ženami. Z turnaje se omluvil Laďa Matějíček - vítěz z let 2006 a 2010 i Veronika Hlávková - vícenásobná vítězka.

V ženské kategorii byl turnaj docela otevřený. Se svými soupeřkami si nejlépe poradila Jana Letochová, která nakonec s náskokem zvítězila. Druhé místo putovalo na Slovensko, kterému jej získala skalická zástupkyně Katka. Třetí příčku si překvapivě vybojovala Kamila Masaryková.

Turnaj v kategorii mužů nebyl ze začátku nijak jednoznačný, v obou skupinách bylo několik adeptů na vítězství. Skupinou A nejlépe prošel Tomáš Letocha, který v ní nenašel ani jednoho přemožitele. I když některé souboje byly velmi vyrovnané, např. souboj se skalickým predsedou Mirem skončil vysoko 15:13, 11:9. Druhým postupujícím ze skupiny A se stal Rostislav. Druhá základní skupina už nebyla tak jednoznačná, prvním postupujícím se stal zahraniční velitel Jozef Dermíšek. O druhém postupujícím musel kvůli rovnosti bodů rozhodnout vzájemný zápas Zdeňka Janáčka a Davida Kachny Matěje.

Finále se tak neslo v duchu pravého mezinárodního turnaje. O letošní titul spolu bojovali velitelé jednotek z obou stran Moravy, o třetí místo skalický Rostislav a za českou stranu Kachna. Ve velmi vyrovnaném zápase o třetí místo podlehl Kachna svému protivníkovi ze Slovenska. Souboj velitelů byl ještě těsnější, snad díky domácí půdě či většímu štěstí se lépe dařilo Tomovi. Ten tak získal putovní pohár pro letošní rok a získal jej po loňském vítězství Slováků zpět na naši stranu Moravy. Celý den panovala velice dobrá nálada a sportovní den si všichni hasiči moc užili.