Hasičský festival chyb přinesl radost Vřesovicím a Hrubé Vrbce

22.07.2008 09:00

 

NAŠE Slovácko

    Rohatec – Hlučné stroje a rychlé běžce přivítal v sobotu rohatecký asfalt. Místní soutěží se regionální liga přehoupla do své druhé poloviny. Mírně stoupající silnice klade větší nároky nejen na soutěžící, ale i na vybavení trpící na drsném povrchu více než na trávě. Výhodou naopak je fakt, že terén zůstává i pod náporem vody pro všechny stejný.

    Boj o bodíky byl pro zúčastněné tentokrát o něco snadnější. Prezencí totiž prošlo jen třináct mužských a šest ženských týmů. Útoky zahajovali domácí obhajující překvapivé loňské vítězství. Čtyř vteřinová marná snaha jednoho z proudařů srazit terč se ale do výsledného času negativně promítla a jakoby předznamenala další průběh soutěže. Pro zdárné dokončení disciplíny bylo totiž tentokrát opravdu potřeba mířit přesně. Tužší terče chyby neodpouštěly. Zvlášť hořce to pocítili hasiči z vlkošského „Béčka“. Levý proudař zaváhal a nesestřelit, čas 17,57 jeho kolegy by přitom pohodlně stačil na vítězství. „Udělala se mi na hadici smyčka a kousek před terči to se mnou cuklo. Nestihl jsem pak už proudnici zapojit,“ litoval nešťastný Lukáš Bimka. Podobných problémů se nevyvarovali ani favorité z Petrova, Vlkoše A nebo hasiči z Pasohlávek na Břeclavsku, kteří před týdnem vytvořili časem 17,73 rekord tamní ligy. „Dnes to prostě nesedlo,“ pronesl člen týmu. Na poháry díky těmto výpadkům tak stačili pouze průměrné časy. Největší radost nakonec měli kluci z Vřesovic, kteří jsou černým koněm a příjemným překvapením letošního ročníku, druhou příčku obsadily Prušánky, bronz putoval do Hrubé Vrbky.

    Velmi podobný scénář měla i kategorie žen. Na vydařené pokusy domácích a následně také děvčat z Kuželova odpověděly ostatní sérií neplatných pokusů nebo větších či menších prostřiků. O nečekané vítězství tak rohatecké holky připravily až úplně posledním pokusem hasičky z Hrubé Vrbky.