Hasičské běžecké přebory na silnici Rohatecká desítka ovládli v roce 2017 Petr Mrázek a Lucie Chalabalová

09.05.2017 22:23

Požáry.cz

 

Rohatec na Hodonínsku přivítal v pondělí 8. května 2017 už po čtyřiadvacáté účastníky tradičního silničního běhu Rohatecká desítka. Jeho součástí posledních několik let je přebor profesionálních a dobrovolných hasičů na pět kilometrů. Pořadatelé z řad místní dobrovolné jednotky se v minulých letech marně snažili přilákat na start početnější hasičské pole, letos však vše dopadlo jinak.

Na sluncem zalitou trať se spolu s dalšími sto šedesáti běžci vydalo i jedenáct hasičů a tři hasičky. Výbornou formu z posledních dnů potvrdil Petr Mrázek, člen HZS Brno. Účastník nedávného Vídeňského maratonu a vítěz pětky na středečním Jarním běhu Kunratickým lesem suverénně ovládl i rohatecký závod. Pětku zdolal ve vynikajícím čase 19:09. Více než minutu za ním se do posledních metrů prali o stříbro kolegové z SDH Svatobořice. Loňský vítěz David Vodička se letos nakonec musel spokojit s třetí příčkou. Časem 20:29 ztratil na druhého Davida Moláka pouhých šest vteřin.

Mezi hasičkami obhájila prvenství z roku 2016 Lucie Chalabalová, další reprezentantka SDH Svatobořice. Časem 22:30 zaostala za svým loňským výkonem o šestnáct vteřin, přesto ale porazila plnou polovinu mužských kolegů a druhé ženě hasičce nadělila více než pět minut. Tou byla členka SDH Strážnice Simona Studíčková. Cílem proběhla za 27:48. Bronz vybojovala se ztrátou necelé půlminuty domácí Dominika Durďáková.

Absolutním vítězem Rohatecké desítky se stejně jako loni stal Lukáš Kučera reprezentující Eleven RunTeam Brno. Desítku prolétl za 31:07. Nejlepší ženou se na pětce stala Slovenka Lubomíra Maníková z Dubnice. Cílovou metu protnula v čase 18:11. Domácí dobrovolný hasič Luděk Durďák doběhl šestý v čase 32:42. Jednadvacátou příčku obsadil člen slovenského DHZ Schaeffler Skalica Roman Komárek s výsledkem 37:51.

Zdroj: https://www.pozary.cz/clanek/159809-hasicske-bezecke-prebory-na-silnici-rohatecka-desitka-ovladli-v-roce-2017-petr-mrazek-a-lucie-chalabalova/